Förpackningsdesign

Nu ska ni få höra vad lilla jag sysslar med. Förra veckan startade en kurs som heter Kommunikativ Förpackningsdesign och nu ska vi ta i med både huvudet och musklerna. Peppra idéer, smarta lösningar, få inspiration, göra ritningar, räkna matte och så ska vi förverkliga våra idéer och ritningar genom att skära till riktiga förpackningar i kartong. En helt galen och utmattande uppgift om ni frågar mig, men det är också väldigt kul när det går bra. Jag arbetar tillsammans med Felicia K i min klass, så när jag skriver vi menar jag hon och mig.
 
Vårt uppdrag är att uppdatera Cederroths första hjälpen-förpackningar till ett specifikt scenario och vi får bara använda kartong. Förra veckan startade vi med att göra lite research och bolla hur mycket idéer som helst. Pinterest var till stor hjälp kan jag säga! Vi bestämde scenariot vi ville designa vår förpackning till och det blev slutligen stallet. På ridskolan eller hemma. Våra ledord är färgglad, dekorativ, lekfull och vi vill även få in naturen och hästarna på något sätt.
 
Den här veckan gjorde vi en moodboard och valde ut våra favoritbilder från Pinterest och bestämde vad för sorts färger vi vill ha. Vi har inte huggit paletten i sten ännu men vi vet ungefär vad det är för färgskala vi vill arbeta med och så tillverkade vi även en prototyp på förpackningen efter handledningen igår. Vi hade två olika idéer på hur vår förpackning skulle se ut men efter handledningen så stod det klart vilken det var vi skulle köra på. Det blir en liten byrå med lådor och lock utanpå. Prototypen blev förvånansvärt bra men vi behöver justera måtten åt olika håll för att få plats ordentligt.
 
Det blir full rulle fram tills deadline den 29 oktober så vi får se hur mycket jag hinner skriva. Men det är ju som vanligt... TJINGELING!
 
1. Vårat Felicia-bord, vår moodboard och prototypen som vi lämnade den idag. 3. Prototypen som den såg ut igår.
 
 
Dagbok, GDK Sundsvall | | En kommentar |

Pop in and say hello

Jag har inte suttit vid datorn på vad som känns som evigheter. Jag spenderar min tid med att koppla av och har hunnit titta på ungefär hundra filmer och serieavsnitt sedan jag sist skrev. Det har varit mycket nu. Det har varit fantastiskt. När jag kommer hem är jag helt slut och trots att det är jobbigt så är det skönt att ha åstadkommit mycket annat.
 
En utav sakerna jag sysslat med är att planera Alinas överraskningskalas till idag, tillsammans med Rebecca. Det blev väldigt lyckat och jag var så nervös, sprang runt som en yr höna hemma hos Becca minuterna innan hon kom. Vi gick ihop några stycken och köpte present och jag har tillverkat en presentkartong till den - eftersom jag nu tycker mig ha kunskapen att tillverka förpackningar efter bara en vecka med kursen Kommunikativ Förpackningsdesign. Men hur som helst - med massor av fika, glada vänner till Alina, otaliga ballonger, en och annan vit lögn och serpentiner så blev kalaset väldigt lyckat. Vår nyblivna 20-åring blev så glad!
 
I övrigt så har jag hunnit med en Stockholmsresa, en tenta, en gruppuppgift, en muntlig examination och två hemresor också. Det förstnämnda borde jag berätta om och det ska jag göra när jag har fått sova. Vi var faktiskt på bio ikväll också! Alina, Becca och jag alltså. Gone Girl. SÅ BRA!
 
Nu är det dags att sova. Jag har en migrän att döda. TJINGELING!
 
1. Dagens 20-årskalas! 2. Mitt vackra Eiffeltornskylskåp = lägenhet fullbordad.
 
Dagbok, Roligheter | | En kommentar |
Upp