The Pioneer - Work in progress

Tänkte visa er hur det gick till från början till slut när jag målade The Pioneer. Började givetvis med att jag kontaktade Peter Söderlind på Box, fick bilder och så där. Men sen började ju det roliga, skissandet. Skissar alltid ända tills jag blir nöjd och det är ungefär där mina bilder tar vid, stoppar aldrig processen om jag är mitt i den. Men ni ska veta att jag suddade många gånger innan jag blev nöjd också.
 
När jag tyckte det var bra började jag lägga grundfärgerna, vad som ska vara vart och sådär. Sen är det alltid bara lager på lager. Skiftar alltid mellan olika områden också eftersom jag vill att vissa områden ska torka innan nästa lager färg ska läggas på.
 
Det som var svårast i den här bilden var klipporna, tyckte aldrig att jag fick till det. Men tillslut gav jag liksom upp, tänkte att jag fixar det eftersom. Efter det så målade jag på lite färg då och då, mer svart där eller mer brunt här. Nu tycker jag nog att det blev ganska skapligt ändå. Känner mig ju väldigt nöjd med helhetsintrycket av tavlan!
 
Känslan när man får lägga på det sista blänket samt skriva signeringen är en oslagbar känsla. Jag älskar hela processen med att måla, men det är alltid så himla skönt och upplyftande att bli klar. På riktigt. Och dessutom känna sig nöjd!
 
 
Dagbok, W.I.P & Inspiration | Box, Box Destilleri, single malt, whisky, whiskytavla, whiskytavlor | | 2 kommentarer |

21 år?

Imorgon fyller jag 21. Tjugoett. Hallå, ursäkta men jag tyckte du sa att jag skulle fylla 21? Jag är typ 17, så du måste ha förväxlat mig med någon annan. Jag fyller inte TJUGOETT.
 
Jag har egentligen inte ens lite åldersnoja. Jag är inte rädd för att bli äldre, känns bara så konstigt. ÄR jag verkligen inte 17? Har det gått FYRA hela år sedan jag fyllde det? Förutom känslan av att tiden verkligen går fort så tycker jag att det är skönt att bli äldre. Känner mig som en flaska vin som blir bättre med åren. Och den metaforen är tillägnad mig och min vapendragare Stina. Fast hon är redan tant och dit har jag inte kommit än tror jag. Trots att det är jag som är äldre än henne!
 
Fast det där med vinet vet jag egentligen inte. Hur ska jag beskriva det på ett bra sätt? Jag tycker det känns som att jag tänker klarare. Som att jag har varit så instabil. Kanske att jag liksom börjar slå rot. Ja, så känns det. Vet inte om det är så, men det är en skön känsla. Jag tycker att jag blir klokare på mig själv och vad det är som är viktigt och inte. Så det här med att bli äldre är inte en dum grej ändå. Fast nog vill jag att tiden ska ta och släppa på den där gaspedalen allt.
 
Något som jag tänkt på det här året är att jag kan säga så här utan att jag var under tio när händelsen inträffade: För tio år sedan var jag elva. För tio år sedan var fanns inte min lillebror. För tio år sedan åkte vi till Kolmården på semester. För tio år sedan sprang jag på sommarlov och var ute med mina kompisar, sen lekte vi med Barbies och Lego tills vi absolut inte fick mer. För tio år sedan tyckte jag att jag var asball eftersom jag kunde räkna upp gånger-tabellen helt utantill.
 
Alltså. TIDEN. Om två år är det min lillebror som är 11 år och tycker han är asball för att han har nya byxor typ. Fast det tycker han väl nu med. Extra ball är han om han ställer sig upp på cykeln med rumpan i vädret.
 
Ja, som sagt. Imorgon fyller jag 21. Grattis till mig! Jag tänkte baka någon go kaka och njuta av att jag har det så bra som jag har det. Tjingeling!
 
Dagbok, Tankar | | Kommentera |

The Pioneer - the 13th whiskypainting

Min trettonde whiskytavla är färdig. Jag skrev på Instagram att detta var den tolfte, men jag har räknat fel. Yamazakin var den tolfte och Hibikin var den elfte. Brukar dubbelkolla i bloggen när jag tappar räkningen och nu tappade jag räkningen ytterligare därför att det var fel även här.
 
Hur som haver, detta är som sagt den trettonde whiskytavlan som jag har gjort. Till den här tavlan tog jag inte bilden själv utan det gjorde Peter Söderlind på Box Destilleri. Han skickade den till mig efter att jag frågat om lov att få måla av deras nya flaska. Känner mig mycket nöjd med den här tavlan, i början tyckte jag det var oerhört svårt med klippan som flaskan står på. Men det blev bra tillslut ändå.
 
Akvarell på A3 den här gången och jag kommer visa bilder från målarprocessen sen. Håll utkik om ni är nyfikna!
 
Dagbok, Konst & Kreativitet, Whiskytavlor | Box, Box Destilleri, måla, single malt, whisky, whiskytavla, whiskytavlor | | En kommentar |
Upp