Whiskypainting no. 9 - Littlemill

Vilken dag! Min Littlemill har idag delats ut på Svenska Whiskyförbundets convention under Stockholms Öl och Whiskymässa. Jag fick vara med och dela ut den på scenen när kassören skulle tackas av. Kändes helt fantastiskt att stå där, jag var så glad och nervös samtidigt. Har haft en otroligt bra dag med pappa och hans sambo.
 
Under hela sommaren har jag vetat att jag skulle få måla min andra tavla till SWF och det är alltså detta som har varit mitt projekt den senaste tiden. Ett projekt som förhoppningsvis kommer att göra att min lilla verksamhet expanderar ytterligare.
 
Som vanligt målade jag denna tavla med akvarellfärger och den här är A3 precis som den förra SWF-tavlan. Jag har inte räknat timmarna särskilt väl under målarprocessen, men det ligger minst 20 timmars arbete bakom denna tavla och jag är väldigt nöjd med även denna. Kunde stolt överlämna denna idag. Det jag älskar mest är den luftiga känslan i denna tavla, lite sommar som får hänga kvar nu så här in på hösten.
 
Glöm inte att besöka min hemsida www.pheliciab.se eller kika i den nya kategorin, tillägnad endast dessa tavlor, under "kreativitet" i menyn högst upp!
 
Dagbok, Konst & Kreativitet, Whiskytavlor | scotch whisky, single malt, whisky, whiskytavla, whiskytavlor | | 3 kommentarer |

Whiskytavla nummer 8

Jag befinner mig just nu på Whiskymässan i Stockholm för att delta i utdelningen av whiskytavla nummer nio målad av mig! Svenska Whiskyförbundet har än en gång beställt en tavla av mig och det är alltså den som ska delas ut nu. Det är det här som har varit mitt hemliga projekt, ville inte berätta om det förrän den var klar!
Whiskytavla nummer åtta hamnar också hos sin ägare idag eftersom han befinner sig här han med. Och det är den jag visar upp i det här inlägget, nummer nio får ni se antingen ikväll eller imorgon. 

Nummer åtta i ordningen blev färdig i juli men har inte hamnat hos sin ägare förrän nu. Ibland tar det lite tid att arrangera träff med mottagaren - särskilt när mottagaren inte har beställt den åt sig själv!
 
Men den är hur som helst färdig, whiskytavla nummer åtta. En 21-årig Springbank stod modell för min kamera och blev målad med hjälp mina akvarellpenslar och färger på ett enkelt A4-akvarellpapper. Den ska förhoppningsvis få äran att pryda någon vägg hemma hos samma person som äger whiskytavla nummer 6!
 
Utseendemässigt är jag väldigt nöjd med även denna tavla. Tycker fortfarande att min konstutveckling går framåt! Och nu ser jag fram emot att kanske kunna få den här lilla verksamheten att växa fram lite mer. Detta är ju delvis vad jag älskar - konsten.
 
Glöm inte att besöka min hemsida www.pheliciab.se eller kika i den nya kategorin, tillägnad endast dessa tavlor, under kreativitet i menyn högst upp!
 
 
Dagbok, Konst & Kreativitet, Whiskytavlor | måla, scotch whisky, single malt, whisky, whiskytavla, whiskytavlor | | 2 kommentarer |

Trycksaken kommer till liv

Jobbar på för fullt idag! Har målat förslag till illustrationer som jag ska placera in i min trycksak sen och så har jag pysslat på med all text och layouten i InDesign. Imorgon springer jag till skolan och gör en provutskrift(som får bli min dummy) så att jag kan se ungefär hur allt blir innan det är försent och jag sitter där innan deadline och river mitt hår för att det blev fel.
 
Tycker det är grymt roligt iallafall, längtar till att få se mitt slutresultat och håller tummarna för att det blir bra! Kan ju säga att jag är helt säker på att det här är rätt utbildning för mig.
 
 
Dagbok, GDK Sundsvall | GDK, Grafisk design och kommunikation, Typografi, Vogue | | 4 kommentarer |
Upp