Upp och jobba

Fredagkväll är det. Men det känns fasen inte som det. Ska sova om ungefär femton minuter för imorgon ska fröken upp och jobba klockan kvart i sju. Om det varit en "vanlig" fredag kväll hade jag nog känt så här inför att lägga mig klockan tio: "Mmm, nu ska jag minsann unna mig extra sovtimmar så att jag blir riktigt utvilad imorgon" men nu när jag vet att klockan ringer ungefär kvart i sex känner jag mer: "Jaha, vad tråkigt att ödsla tid på att sova en sådan här ljus och fin kväll."
Det är den där tidiga timman alltså. Det är något med den tidiga timman. Jag är inte en morgonmänniska, jag är inte gjord för den rutinen. Kan inte äta frukost direkt, halvsover fast jag går och är arg som ett bi.
 
Fast jag måste säga att jag gillar tanken på att gå upp och jobba, det känns viktigt. Och bra. Som att jag äntligen har en plikt och ett flyt. Ganska trögt flyt än så länge, men definitivt ett flyt.
 
(Förresten ber jag om ursäkt, vet att några fortfarande väntar på balbilder och sådant MEN sanningen är den att jag jobbar och sedan sover jag. Cirka ungefär iallafall. Ska inte lova när jag lägger upp dem, men de kommer. Det gör de definitivt. Mvh, slutkörd tjej som inte är van att jobba så hårt)
 
Här känner jag ett starkt "Mmm" formas i strupen.
Dagbok | | Kommentera |

Midsommar

Midsommarfirandet blev som förväntat väldigt gott, kaosartat och livat. Nästan alla släktingar från familjen Eriksson var ute i Norberg med husvagnarna och dukade upp för dagen. Trivdes väldigt bra fram tills det blev regn framåt sju och alla middagssaker flyttades ut och in och ut och in igen. Regnet stod alltså för kaoset och all mat vi åt underdagen var god och rösterna höjdes som vanligt när vi samlas på hög.
 
Som sagt så hade jag trevligt, tycker om när alla samlas. Och jag är glad för mina ganska bruna armar och lår. TJOLLAHOPP.
 
Fyllde 20 år i tisdags. CRRRAAAZZYY. Mer om det en annan dag!
 
 
Dagbok | | Kommentera |

Livet

Åh vad jag är trött på det här nu. Precis i den här stunden sitter jag och känner mig så himla obekväm. Vad håller jag på med? Vad gör jag med mitt liv? VAR ÄR JAG PÅVÄG?
 
Framåt är jag påväg. Men åt vilket håll? Jag känner mig så lycklig vissa stunder, andra känner jag mig så himla konstig. Som att huden inte riktigt passar. Jag har så lätt för att sockra alla ord och alla meningar, för jag vet att folk inte uppskattar sanning som de borde.
 
Men vet ni vad jag vill bli? Innerst inne och mest av allt på denna jord? Om jag får bestämma helt själv och göra precis som jag vill - vet ni vad jag vill bli då?
 
Författare. Och därefter konstnär.
Det känns så rätt i hjärtat, som att skinnet faktiskt passar precis som det ska när jag tänker dessa ord. Hur skulle mitt liv vara om jag blev författare? Troligtvis fullt av ord, läsning, smattrande tangenter och ännu mer snubblande på mina egna tankar. Men det är precis vad jag behöver. Precis vad jag är gjord av.
Vad skulle mitt innehålla som konstnär? Färgblandning, papper, spretiga penslar och kladd utan dess like. Exakt vad jag vill ha.
 
Exakt vad jag vill ha. Oumbärlig press och euforisk lycka i en helt fantastisk blandning kallad livet. Mitt liv.
Dagbok, Tankar | | 2 kommentarer |
Upp