Dag tre - Kilmainham Gaol Museum

Den tredje dagens huvudattraktion var Kilmainham Jail museumet. Men eftersom vi åkte turistbuss som stannar vid numrerade hållplatser stannade vi först vid Museum of Modern art - men givetvis är det ombyggnation där så det enda vi får se något av är en stor och fin park i någon slags kulturhistorisk stil(som Frida mindes väldigt väl har jag för mig) och även en liiiiiten konstutställning i ett litet sketet hus bredvid. Vi blev inte särskilt imponerade av detta utan satte oss på bussen mot nästa stopp.
 
Den yngsta person som har suttit i Kilmainham Jail var en femårig flicka. Kan ni förstå detta? Dom straffade en liten femåring för att ha typ stulit en liten tygbit eller något annat rätt meningslöst. Hon satt en vecka för sitt lilla brott och givetvis fick hennes föräldrar också sitta där. Tack och lov för detta.
Annars var det mest vuxna karlar och en del kvinnor med. Många kända rebeller har suttit där tydligen. Kommer inte ihåg ett enda namn...
 
Detta hör egentligen inte till, men det är lite coolt ändå att det var någon som bodde i St. Stephens Green Park. Skulle jag också vilja göra.
 
Något fint slott. Skulle tro att det är typ Christ Church Cathedral. Men jag vill inte säga för mycket.
 
Museum of Modern Art. Tror jag. Måste det vara.
 
Frida och Anne posar loss. Bästa tjejerna!
 
Kilmainham Gaol Museum hade väääärldens kö, men den kön flöt förbi ganska så fort. Det var skönt.
 
En dödmask. Ja, ni läste rätt. En mask stöpt efter en död mans ansikte. Fanns ett antal sådana, och det var ganska äckligt.
 
Ett fint citat och en bild från fängelsegården där fångarna lyfte massor av sten.
 
Så här såg det ut när man tittade upp i början av turen. En liten plätt fängelsegård.
 
Fängelsekorridoren med massor av inskrifter - de flesta av dom är moderna. Tyvärr...
 
Ett titthål i en dörr till en cell.
 
Fängelsehallen var väl det mest kända här, eftersom det har spelats in massvis med film här.
 
Den stora fängelsegården där dom plockade sten.